Vacature Information Security Officer

Information Security Officer in Middelburg

logo van Waterschap Scheldestromenlogo van Waterschap Scheldestromen

 • Onze taken

Loket

Over ons

Bestuur

Information Security Officer

Kruimelpad

 1. Information Security Officer

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Onze cruciale informatie vraagt om maximale maatregelen. Jij maakt je hard voor een waterschap waar cybersecurity centraal staat.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO

Wat ga je doen?

Jouw collega's binnen onze organisatie werken met snel ontwikkelende digitale systemen. Continu wordt informatie gedeeld: van privacygevoelige documenten tot contracten met leveranciers en digitale vergunningaanvragen.
Als onze nieuwe Information Security Officer speel jij een cruciale rol voor de veiligheid en automatisering. Je adviseert onze organisatie en rolt het opgestelde informatieveiligheidsbeleid verder uit.
Jouw taken zijn het:

 • Verhogen van ons veiligheidsniveau zodat dit blijft voldoen aan actuele overheidseisen. Denk hierbij aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de Nis2-richtlijn. Je werkt beleidsstukken verder uit en stelt voortgangsrapportages op. Daarnaast leg je vast welke systemen er draaien, welke processen daarbij betrokken zijn en hoe we procedures opstellen die aansluiten bij eisen, wensen en werkbaarheid;
 • signaleren, analyseren, rapporteren en adviseren van ons management over ontwikkelingen, risico's en maatregelen rondom cybersecurity;
 • begeleiden van afdelingshoofden en teamleiders bij onder meer risicoanalyses voor de software applicaties die gebruikt worden. Je inventariseert, beoordeelt en implementeert standaarden waardoor zij volgens geldende richtlijnen kunnen werken. Daarnaast voer je periodieke controles uit waarbij je checkt of er aanpassingen nodig zijn om de doelstellingen te behalen;
 • overbrengen van het belang van informatieveiligheid op alle medewerkers binnen onze organisatie. Je geeft voorlichting en trainingen en laat met jouw enthousiasme het onderwerp leven bij jouw collega's;
 • registreren, beoordelen en afhandelen van incidenten binnen de informatieveiligheid;
 • introduceren van vernieuwingen in wet- en regelgeving, ontwikkelingen en innovaties bij ons waterschap. Je neemt deel aan landelijke werkgroepen en werkt samen met experts binnen- en buiten onze organisatie.

Als specialist binnen kantoor automatisering zorg jij ervoor dat collega's op alle afdelingen in onze organisatie volgens veilige richtlijnen met hun applicaties en systemen kunnen werken. In deze digitale wereld ben jij het aanspreekpunt voor informatie en advies. Je werkt vooral samen met de Chief Information Security Officer, Information Security Officer industriële automatisering en jouw collega's van het team Informatisering & Gegevensbeheer.

"Het brede spectrum aan taken, applicaties en systemen maken dit vak interessant en divers. We werken niet van project naar project maar zijn onderdeel van een doorlopend proces om het goede te doen voor de inwoners van Zeeland: een bijdrage leveren aan een stabiele, veilige omgeving." - , CISO

 • Bruto maandsalaris schaal 10 : € 3.874,- tot max.5.271,-.
 • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen en flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
 • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km.
 • Je hebt een 36-urige werkweek (fulltime).
 • Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Vitaliteit is voor ons belangrijk. Wij vergoeden daarom deels je sportschoolabonnement.
 • Voor je werk krijg je een laptop, tablet en mobiele telefoon.

Wie ben jij?

Jij staat bekend om jouw doorzettings- en uithoudingsvermogen om projecten van de grond te krijgen en succesvol af te ronden. Je bent doelgericht, staat voor je werk en weet vol overtuiging het belang van informatieveiligheid over te brengen op alle medewerkers binnen onze organisatie.
Daarnaast neem je mee:

 • Afgeronde Hbo richting ICT of Technische Informatica.
 • Uitgebreide kennis van informatiebeveiliging in al haar facetten en een uitstekend inzicht en gevoel voor cybersecurity. Je hebt affiniteit met de systemen voor kantoor automatisering en bent op de hoogte van standaarden als ISO 27001/27002, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), IEC 62443 en de CyberSecurity ImplementatieRichtlijn (CSIR).
 • Mocht je in het bezit zijn van de certificaten zoals CISM, CISSP, CISA, CIPP/E of CIPM dan is dit een pré.
 • Een analytische denkwijze en gestructureerde manier van werken waardoor jij stap voor stap doelen haalt.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Een groot hart voor Zeeland. Ons werk maakt onze provincie veiliger en daar zet jij je graag voor in.

Word jij ook een waterschapper?

Team Informatisering & Gegevensbeheer
Je gaat aan de slag op de afdeling Bedrijfsvoering en wordt onderdeel van het team Informatisering & Gegevensbeheer. Hier werken 32 collega's met verschillende functies gemotiveerd en doelgericht samen om onze informatieveiligheid op hoog niveau te houden.

Procedure

Bel ons gerust! Over de functie: de Rooij, Chief Information Security Officer, .
Over de sollicitatieprocedure: Ingrid van Bragt, recruiter, .

Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de vacature.

Een digitaal competentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO

Logo Waterschap Scheldestromen

Neem contact opFunctie:information security officer
Startdatum:26-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3874 – 3874
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waterschap Scheldestromen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Breskenskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de breskenskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures breskens
 2. Information Security Officer Waterschap Scheldestromen 26-04-2024

Bekijk ook andere vacatures