Mbo-stage business administration & control specialist
Een uniek kijkje nemen achter de schermen bij de Belastingdienst en je verdiepen in onze werkprocessen. Dat doe je als stagiair business administration & control specialist bij de Belastingdienst in Arnhem, Maastricht, Middelburg of Venlo. Tijdens deze (afstudeer)stage krijg jij de kans om meer te leren, over het vak en over jezelf. Voeg jij deze unieke ervaring toe aan jouw cv?
Dit doe je bij de Belastingdienst
Je loopt stage vanaf september 2024 bij de directie Midden- en Kleinbedrijf. Een plek waar je veelt leert en jezelf verder ontwikkelt. Je maakt kennis met onze processen en je krijgt inzicht in de verschillende onderdelen van onze handhavingsactiviteiten. Als je de processen door hebt, start je in Arnhem en Maastricht samen met je collega's met het beoordelen van aangiften en bezwaarschriften. Daarbij leer je welke invloed het handelen van de Belastingdienst heeft op de compliance van burgers en van ondernemingen.
Bij de controle in Middelburg laat een collega na de kennismaking met de Belastingdienst als werkgever graag zien hoe het dagelijkse werk eruit ziet. Deze controlemedewerker voert boekenonderzoeken uit bij verschillende mkb-bedrijven en leert je wat een boekenonderzoek precies betekent en hoe je dat goed en nauwkeurig kunt doen. Zo krijg je inzicht in waar je op moet letten, wat belangrijk is en hoe je verbanden herkent. Het doel van een boekenonderzoek is inzicht krijgen in de financiële administratie van een bedrijf. Hierbij onderzoek je ook of de financiële risico's zijn gedekt. Daarna verwerk je jouw conclusies in een rapportage. Heb je tijdens het uitvoeren van jouw opdrachten vragen? Je stagebegeleider en andere collega's helpen je graag.
Een bijzondere baan, omdat...
'' Ik voelde me vanaf dag 1 welkom als stagiair bij de Belastingdienst. De cultuur is informeel en met mijn vragen kon ik zowel bij mijn stagebegeleiders als directe collega's terecht .''' Serap, voormalig stagiair.
Wanneer past deze baan bij je?
Jouw competenties
De afdeling - Directie Midden- en Kleinbedrijf
Toon inhoud van
De Directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ondernemingen in het Midden- en kleinbedrijf en behandelt ongeveer 0,4 miljoen middenbedrijven én ongeveer 1,8 miljoen kleine bedrijven, waaronder starters en ZZP'ers.
De directie MKB handhaaft de fiscale wetgeving in het MKB en is verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van de integrale overheidssamenwerking. Zowel de diversiteit als de dynamiek in het MKB zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit is het gevolg van technologische ontwikkelingen en de internationalisering, en komt mede doordat de overheid het ondernemerschap stimuleert.
MKB-bedrijven verschillen in branche, omvang en nalevingsgedrag en dat vereist maatwerk in de soort en intensiteit van aandacht. Daarom stemmen we onze handhavingsaanpak af op het fiscale gedrag en belang van de MKB-bedrijven. We gebruiken een breed scala aan handhavings- en toezichtinstrumenten om de compliance te versterken, met oog voor slimme en nieuwe IT- toepassingen.
De organisatie - Belastingdienst
Toon inhoud van
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl
Toon inhoud van
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je voldoet aan de functie-eisen. Vermeld deze duidelijk in je cv. Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. De stagiair en de onderwijsinstelling moeten de in de stageovereenkomst vastgestelde geheimhoudingsplicht in acht nemen.
Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. De stagevacature wordt gesloten zodra voldoende geschikte studenten zijn geselecteerd.
Vermeld in je motivatiebrief duidelijk:
• Je motivatie voor en doel van deze stage.
• De begin- en einddatum van jouw stage.
• Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.
• Benoem je eerste en tweede voorkeurslocatie.
Als je al eerder stage gelopen hebt bij de Belastingdienst, vermeld dan ook de naam van je toenmalige stagebegeleider.
We houden, voor zover mogelijk, rekening met jouw voorkeurslocatie en voorkeursdirectie, maar kunnen plaatsing op deze locatie niet garanderen.
Solliciteren voor een stage
Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, dan start je in september en andersom. Open sollicitaties zijn helaas niet mogelijk. Het sollicitatietraject voor stagiairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen.
Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten.
Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.
Sollicitatiegesprek of selectiedag
Per telefoon of e-mail nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek of selectiedag. Een selectiecommissie zal je vervolgens beoordelen op de competenties die in de vacaturetekst zijn beschreven.
Na een positieve uitkomst van je sollicitatiegesprek of de selectiedag, doorlopen we samen met jou de stappen die nodig zijn om te kunnen starten met de stage!
Neem contact op met Youssra Rahmouni, adviseur werving en selectie
Min €749,- (bruto)
Dienstverband
Stageovereenkomst
Minimum aantal uren per week
24
Maximum aantal uren per week
40
Overige arbeidsvoorwaarden
Bij stages langer dan een maand, heb je recht op 160 vakantie uren op jaarbasis bij een werkweek van 40 uur. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding. Schrijft jouw onderwijsinstelling voor dat je geen stage volgt tijdens de door jouw instelling aangewezen vakantieperioden? Dan ben je verplicht vakantie te nemen tijdens die perioden. Is de vakantie-aanspraak daartoe ontoereikend? Dan wordt de stagevergoeding naar evenredigheid verlaagd.
Functie: | mbo-stage business administration & specialist |
Startdatum: | 24-05-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | HBO |
Contracttype: | Stage |
Salaris: | onbekend – onbekend |
Uren per week: | 24 – 40 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Belastingdienst via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.
Deel de vacature:
Redactie Breskenskrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de breskenskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Breskens via Breskenskrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Breskenskrant.nl.
© Breskenskrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.