Vacature Trainingscoördinator

Trainingscoördinator in Vlissingen

Met de start van het seizoen 2023-2024 alweer achter ons zijn we als technische commissie blij te melden dat we weer een fijne groep vrijwilligers hebben gevonden die gezamenlijk de hockey technische zaken op gaan pakken. We zijn echter nog op zoek naar een aantal mensen, waaronder een enthousiaste lijn‑coördinator (LC) voor de meisjes onder 18.

Een lijn‑coördinator heeft de verantwoordelijkheid over de organisatie van de betreffende lijn en draagt bij aan het jeugdbeleid van de vereniging. De LC is het primaire aanspreekpunt voor de spelers, ouders en coaches van alle teams binnen de lijn.

De lijn‑coördinatoren vormen samen met de voorzitter, de trainingscoördinator, de jongste jeugd -, de junioren -, de senioren - en de zaalcoördinator, de technische commissie (TC).

Een LC is mede verantwoordelijk voor het begeleiden en indelen van spelers in de teams. Daarnaast stemt de lijncoördinator de doorstroming van jeugdspelers af met de lijncoördinatoren van hogere en lagere lijnen. De LC stelt zich daarnaast als doel om de onderlinge samenwerking binnen de lijn te bevorderen. De LC zoekt daarvoor periodiek contact met de trainingscoördinator, trainers en coaches, met onder meer als doel het onderling uitwisselen van kennis en ervaring. Met regelmaat vindt er een overleg plaats met de gehele technische commissie.

Wat zijn de leuke kanten van dit werk?

Je levert een bijdrage aan de hockey-ontwikkeling van de spelers. Je ziet vriendschappen ontstaan en je ervaart het speelplezier van de leden. Je bent betrokken bij de spelers uit de lijn. Je onderhoudt contacten met kinderen, ouders, trainers en coaches op het hockeyveld. Door de organisatie rondom de teams goed te regelen lever je een bijdrage aan het vergroten van het hockeyplezier van de leden.

Hoeveel tijd kost het?

Afhankelijk van de grootte van een lijn is circa 1 tot 2 uur per week een gemiddelde tijdsbesteding voor een LC is onze ervaring. Voor de meisjes onder 18 zijn er slechts twee teams momenteel. Daarvoor zou deze tijdsbesteding voldoende passend moeten zijn. In de maanden april, mei en juni, wanneer we bezig zijn als technische commissie met de teamindelingen, is de tijdsbesteding wat meer.

•Goede communicatieve eigenschappen

•Goed kunnen samenwerken

•Stevig in je schoenen staan

Taken & Verantwoordelijkheden van een LC

•Je bent het eerste aanspreekpunt van de lijnorganisatie voor coaches, spelers en ouders. Verzorgt de communicatie naar de teams binnen de eigen lijn en toont betrokkenheid bij de teams.

•Een lijn-coördinator is tenminste 3 x per jaar aanwezig bij wedstrijden van de teams in de eigen lijn.

• Helpen de overstap van de meisjes onder 18 naar de dames soepel te laten verlopen.

•Je bent verantwoordelijk voor teamindelingen op basis van het spelervolgsysteem (SVS) en de input van spelers; e.e.a. in overleg met de technische commissie. Voorlopige teamindelingen bespreken met coaches en definitieve indelingen eventueel toelichten aan spelers en ouders.

•Voordragen en benaderen van coaches voor aanvang van de competitie.

•Heeft een signalerende functie ten aanzien van mogelijke problemen of verbeteringen.

•Organiseren informatieavond voor coaches (en ouders).

•Fungeren als aanspreekpunt voor potentiële nieuwe leden, indelen voor proeftrainingen en indien mogelijk plaatsen in een team in overleg met de ledenadministratie.

Interesse?

Indien je meer informatie wenst, zijn de lijncoördinatoren altijd bereid tot een toelichting. Om je goed in te kunnen werken, willen we jou laten meekijken de komende periode.

Bezoekadres

Sportpark Vrijburg
HC Walcheren
Sportweg 10
4387 PM VLISSINGENFunctie:trainingscoördinator
Startdatum:04-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Hockey Club Walcheren via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Breskenskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de breskenskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures breskens
  2. Trainingscoördinator Hockey Club Walcheren 04-04-2024

Bekijk ook andere vacatures