Vacature Vrijwilligers

Vrijwilligers in Middelburg

Werkgroep Paleografie in Zeeland zoekt vrijwilligers

vrijdag 31 mei 2024

De werkgroep Paleografie in Zeeland (PaiZ) is op zoek naar vrijwilligers. De werkgroep maakt transcripties van handgeschreven archiefstukken. Transcriberen is het omzetten van oud schrift in een voor nu leesbare tekst. De teksten die getranscribeerd worden zijn vaak moeilijk leesbare archiefstukken. De PaiZ houdt zich hier al elf jaar mee bezig en kan wat versterking gebruiken!

Voor wie doen we dit?

De werkgroep PaiZ kiest zelf de archiefstukken waar ze mee aan de slag gaan. Bijna altijd zijn het archiefstukken die anderen nodig hebben. Zo zijn er transcripties gemaakt ten behoeve van promovendi (voor promotie-onderzoek) over de geschiedenis van Arnemuiden . En voor een onderzoek inzake internationale handel en een onderzoek naar de geschiedenis van de Zeeuwse kolonisatie van Tobago.

Ten dienste van het archief van de gemeente Sluis en de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen heeft de werkgroep transcripties gemaakt van resolutieboeken van de steden Aardenburg en Oostburg; deze transcripties verschijnen in boekvorm.

Momenteel is de werkgroep ook met een langer lopend project bezig; de geschiedenis van de Schotse stapel te Veere. De werkgroep staat altijd open voor verzoeken om transcriptiehulp van de kant van onderzoekers of genealogen.

Doe mee!

Wie belangstelling heeft voor transcriptiewerk kan meedoen aan transcriptieprojecten via internet. Maar de werkgroep PaiZ biedt méér! Wij komen om de zes à tien weken bijeen om onze projecten te bespreken, ervaringen en informatie uit te wisselen en gezamenlijk leesoefeningen te maken. Daarnaast treffen we elkaar jaarlijks voor een diner en af en toe gaan we op excursie.

De werkgroep verwelkomt graag belangstellenden. De enige eis is dat je enige ervaring moet hebben met het lezen van oud schrift. Wil je meer weten, ter kennismaking een bijeenkomst wil bezoeken of eens paar maanden op proef meedraaien, neem dan contact op met de voorzitter van de werkgroep; (mail: ).Functie:vrijwilligers
Startdatum:01-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Zeeuws Archief via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Breskenskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de breskenskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures breskens
  2. Vrijwilligers Zeeuws Archief 01-06-2024

Bekijk ook andere vacatures